Шууд Chart

COVID-19: Дархлаа дэмжих хоолны зөвлөмж

2020-11-25 13:38:24

Коронавируст халдвар (COVID-19)-ын үед дараах хоол хүнсийг байнга хэрэглэх нь дархлаа дэмжиж, халдвар дамжих эрсдэлийг бууруулна.

ШИНГЭНИЙ ХЭРЭГЛЭЭ:
 • Өдөрт 8-10 аяга халуун бүлээн ус, нимбэг, зөгийн балтай ус, цай уух
 • Чихрийн агууламж ихтэй шингэн зүйлээс татгалзах.

ӨӨХ, ТОСНЫ ХЭРЭГЛЭЭ:
 • Олив, наранцэцэг, эрдэнэ шишийн тос түлхүү хэрэглэх
 • Транс тос хэрэглэхгүй байх.

МАХ, МАХАН БҮТЭЭГДЭХҮҮН:
 • Халуун шөлтэй хоол идэх
 • Адуу, хонины мах, сонгино, сармис, хөмүүл түлхүү хэрэглэх
 • Давс ихтэй даршилсан бүтээгдэхүүнээс татгалзах.
 • Шарсан хуурсан, хүйтэн болон түргэн хоол, пицца, чипс, хагас боловсруулсан бүтээгдэхүүнээс татгалзах.

ЖИМС, ХҮНСНИЙ НОГОО:
 • Нимбэг, чацаргана, аньс, хан боргоцой, жүрж, нэрс, улаан лооль, зэрэг витамин B, С, E агуулсан жимс, жимсгэнэ хэрэглэж хүчил, шүлтийг тэнцвэржүүлж, дархлаагаа дэмжих.

ГУРИЛ, ГУРИЛАН БҮТЭЭГДЭХҮҮН:
 • Бүхэл үрийн гурил, гурилан бүтээгдэхүүн хэрэглэх
 • Шар будаа, гурвалжин будаа хэрэглэх
 • Цагаан гурилан бүтээгдэхүүн, ялангуяа жигнэмэг, бялуу, шоколаднаас татгалзах.

СҮҮ, СҮҮН БҮТЭЭГДЭХҮҮН:
 • Халуун сүү, сүүн бүтээгдэхүүн, аарц уух
 • Ааруул, ээзгий, бяслаг түлхүү хэрэглэх.

Нийтэлсэн: Эрүүл мэндийн яам

COVID-19: Дархлаа дэмжих хоолны зөвлөмж   
Үзсэн: 244 Mongolian National Broadcaster  

Анхааруулга:

Монгол Улсад коронавирус COVID-19 бүртгэгдсэнтэй холбогдуулан Монгол Улсын Засгийн газрын 2020 оны 03 дугаар сарын 10-ны өдрийн хуралдаанаас өгсөн чиглэлийг үндэслэн тус сайтын сэтгэгдэл бичих талбарыг түр хааж байгааг үүгээр мэдэгдэж байна.
MNB.mn сайтын редакц
Утас: 70127055

Бидэнтэй нэгдээрэй