
"Монгол Улсын хүн амын хоол тэжээлийн байдал үндэсний 6 дугаар судалгаа"- наас үзэхэд жирэмсэн эмэгтэйчүүдийн шээсэнд агуулагдаж буй иодын хэмжээ 76.4 мкг/л гарсан.
Энэ нь ДЭМБ-ын зөвлөмж хэмжээнээс 2 дахин бага болоод буй юм.
Иод нь ургийн өсөлтөд сайнаар нөлөөлж, тархины хөгжил бүрдэхэд голлох нөлөө үзүүлдэг.
Иймд жирэмсэн эмэгтэйчүүддээ далайн гаралтай бүтээгдэхүүн, иоджуулсан давсыг түлхүү хэрэглэхийг зөвлөж байна.
Монгол эмэгтэйчүүд жирэмсэн болсон цагаасаа иоджуулсан давсыг хүнсэндээ түлхүү хэрэглэвэл зохистой | ||
Үзсэн: 536 | Mongolian National Broadcaster |
Сэтгэгдэл бичих:
АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд MNB.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. ТА сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Хэм хэмжээг зөрчсөн сэтгэгдэлийг админ устгах эрхтэй. Сэтгэгдэлтэй холбоотой санал гомдолыг 70127055 утсаар хүлээн авна.