Шууд Chart

Өвлийн улиралд хүнсэндээ хэрэглэвэл зохих жимснүүд

2016-12-02 17:56:21

Өвлийн улиралд хүний биеийн дархлаа суларсан байдаг. Хангалттай амин дэм авч чадаагүйгээс болоод төрөл бүрийн вирустэй тэмцэхэд ч бэрх болдог байна.  Энэхүү шаардлагатай амин дэмүүдийг ямар жимснээс авч болох талаар хүргэе.


1. Жүрж

А, В1, В2, С, РР витамин болон төмөр, кали, кальци, магни, натри, фосфор агуулсан байдаг.


2. Нимбэг

А, В1, В2, В5, В6, В9, С, РР болон төмөр, кали, кальци, магни, натри, фосфор агуулдаг.


3. Мандарин

А, B1, B2, B3, B5, B6, B9, С, D, К, РР болон төмөр, кали, кальци, магни, натри, фосфор агуулсан.


4. Грейпфрут

B1, B2, B9, С, РР болон төмөр, кали, кальци, магни, натри, фосфор агуулдаг.


5. Хан боргоцой

А, B1, B2, С болон төмөр, кали, кальци, магни, натри, фосфор агуулсан учир хэрэглэхэд сайн.


6. Анар

А, B1, B2, B6, B15, С, Р болон төмөр, кали, кальци, магни, натри, фосфор, зэс, цайр, молибден агуулсан байдаг.


7. Киви

А, B1, B2, B6, B9, С, Е, РР болон бор, төмөр, кали, кальци, кобальт, магни, зэс, молибден, натри, фосфор, хлор, цайр агуулдаг.


8. Илжгэн чих

А, B1, B2, С, Е, РР болон төмөр, кали, кальци, магни, натри, фосфор агуулсан байдаг.


9. Алим

А, B1, B2, B5, B6, B9, С, Е, Н, К, РР болон ванади, төмөр, йод, кали, кальци, магни, натри, селен, хүхэр, хлор, фосфор агуулсан учир өвлийн улиралд илүүтэй хэрэглэх нь чухал.


Өвлийн улиралд хүнсэндээ хэрэглэвэл зохих жимснүүд  
Үзсэн: 2136 Mongolian National Broadcaster  

Сэтгэгдэл бичих:

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд MNB.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. ТА сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Хэм хэмжээг зөрчсөн сэтгэгдэлийг админ устгах эрхтэй. Сэтгэгдэлтэй холбоотой санал гомдолыг 70127055 утсаар хүлээн авна.
1000 Сэтгэгдэлээ бичнэ үү

Бидэнтэй нэгдээрэй